Over Wintmolders

Vier generaties, evenveel trekkers

Benoit

Stichter Benoit Wintmolders beseft het in 1947 al: met topmerken maak je het verschil. In zijn eenmanszaak in het centrum van Wellen verkoopt hij tractoren van onder meer David Brown, Eicher, MAN en Claas. Met ook maaidorsers, maïshakselaars en andere slimme voertuigen pikt de selfmade man clever in op de technologische (r)evolutie in de landbouw. 

Etienne

Ook zoon en opvolger Etienne toont zich een visionair: samen met de verhuis naar een groter pand zet hij in 1982 zijn kribbel onder een samenwerkingscontract met Fendt. Een meesterlijke zet, want het Duitse merk is vandaag nog even toonaangevend als toen. De expansie van de Haspengouwse fruitindustrie zet Wintmolders intussen nóg nadrukkelijker op de kaart. 

Pascal

In 2005 is met (klein)zoon Pascal de derde generatie aan zet. Net als zijn voorgangers combineert hij de passie voor mechaniek met een neus voor ondernemen. Hij is het die het aanbod uitbreidt met een nieuw merk: DiBO, een wereldspeler in cleaning equipment zoals hogedrukreinigers, schrobmachines en stofzuigers.

De combinatie met alsmaar grotere voertuigen leidt tot een nieuwe verhuis. Pascal bouwt twee gigantische toonzalen, een ruim magazijn en een moderne werkplaats aan de Lichtenberglaan in Sint-Truiden. Daar pronken voortaan ook gerenommeerde merken als Weidemann, Joskin, Amazone, Perfect en Tecnofruit. En maakt ook de vierde Wintmolders-man stilaan zijn intrede … 

Cédric

Overgrootvader Benoit zou blinken van trots. Met zijn diepgaande expertise in digitalisatie en hoogtechnologische ontwikkelingen als smart farming verstevigt Cédric de koppositie van Wintmolders in de sector. Zonder zijn roots en de waarden van het familiebedrijf uit het oog te verliezen. En met dezelfde koppige drang vooruit als de drie boegbeelden uit onze rijke geschiedenis. 

Na 75 jaar staan de noden van onze klanten nog steeds centraal bij Wintmolders. Van zaadje tot oogst. En mét het oog op de toekomst.

Eén familie

Eens klant, altijd klant. Meer nog: wij beschouwen jou als deel van de familie. En bouwen een band uit voor het leven.   

Eén doel

Jou vooruithelpen en ontzorgen. Ook als het even moeilijk gaat. Zo kun jij je voluit focussen op wat je het liefst doet. 

Eén verhaal

Alles begint bij jou. Enkel door te luisteren naar je noden, wensen en uitdagingen schrijven we samen een succesverhaal. 

Super bedrijf met veel power. Dynamieke medewerkers, iedereen staat er altijd klaar om je verder te helpen. Leuk om er langs te komen.
- Willy -
Ik zou deze tractor aanraden en ook zeker Wintmolders, omdat er altijd een heel goede service is. Bij problemen kan je altijd onmiddellijk bellen of naar hen toe gaan, je wordt altijd goed geholpen.
- Ward Massonet -
Het gevoel is goed aan Fendt. Wat ik fijn vind aan Wintmolders is dat Etienne, Pascal, Cédric en Bea altijd hun best doen voor de klant.
- Paul Claes -

Klaar voor het zware werk

Nieuwe machines in ons aanbod

Bekijk ook ons tweedehands aanbod